zaterdag 9 juni 2007

"Alfred Hitchcock Presents" seizoen 1 (afl. 1-7)

(meerdere regisseurs, gepresenteerd door Alfred Hitchcock, 1955)

Tussen 1955 en 1962 verscheen Alfred Hitchcock wekelijks op het televisiescherm van miljoenen mensen. Hij presenteerde iedere keer een nieuwe kortfilm in zijn Alfred Hitchcock Presents. Een paar van deze kortfilms regisseerde hij zelf, maar het merendeel was afkomstig van minder bekende filmregisseurs. Oorspronkelijk duurde elke aflevering een 25-tal minuten, maar de serie had zo’n groot succes dat de lengte werd verlengd naar 60 minuten. Deze serie verscheen onder de naam The Alfred Hitchcock Hour.
Ik heb de eerste dvd net afgekeken met aflevering 1 tot en met 7.

1. Revenge (Alfred Hitchcock, 1955) 7/10
Na een zenuwinzinking verhuist Elsa, samen met haar man Carl, naar een rustig dorpje. Als Carl op een dag terugkomt van zijn werk, vindt hij haar bewusteloos op de grond. Ze staat vol met blauwe plekken en zegt aangevallen te zijn. Uit op wraak beslissen Carl en Elsa, die denkt dat ze de man wel zou herkennen, de aanvaller zelf op te sporen.

2. Premonition (Robert Stevens, 1955) 7.5/10
Een vreemd voorgevoel doet de succesvolle componist Kim na vier jaar terugkeren naar zijn familie. Hij verneemt dat zijn vader een hartaanval heeft gehad en overleden is, ondertussen al vier jaar geleden. Zijn vader had echter nooit hartproblemen gehad. Kim gaat zelf op onderzoek uit en gaandeweg ontdekt hij nog meer onwaarheden.

3. Triggers in Leash (Don Medford, 1955) 7.5/10
Het blijkt een rustige dag te worden voor restaurantuitbaatster Maggie. Tot plots Del en Red opdagen. Na een uit de hand gelopen spelletje poker zijn ze vastberaden elkaar om het leven te brengen. Maggie doet haar uiterste best om de twee mannen te overhalen om het niet te doen.

4. Don’t Come Back Alive (Robert Stevenson, 1955) 6.5/10
Frank en Mildred zitten in financiĆ«le problemen: de rekeningen stapelen zich op en Frank’s nieuwe baan begint pas over een maand. Het echtpaar besluit om hun levensverzekering te claimen om zo 25.000 dollar te verdienen. Die krijgen ze echter pas als men een lichaamt vindt, of zeven jaar na verdwijning indien geen lijk gevonden wordt. Mildred neemt het dappere besluit om van identiteit te veranderen en verdwijnt uit het leven van Frank.

5. Into Thin Air (Don Medford, 1955) 7/10
Diana Winthrop en haar moeder zijn op weg naar huis en ze houden een tussenstop in Parijs. Diana’s moeder is plots ziek geworden en een dokter wordt erbij gehaald. De dokter zendt Diana naar zijn vrouw om een geneesmiddel te gaan halen. Wanneer Diana vele uren later terug arriveert in het hotel blijkt dat haar moeder verdwenen is en iedereen ontkent hun te herkennen. Ze is radeloos en belt de Britse Ambassade. Al vrij snel wordt duidelijk dat de hoteleigenaar en het personeel haar iets verzwijgen.

6. Salvage (Jus Addiss, 1955) 6.5/10
Danny is net vrijgekomen uit de gevangenis. Tijdens zijn vijf jaar celstraf is zijn eveneens misdadige broer verraden en doogeschoten door de politie. Lois was de vrouw die hem veraden heeft, en Danny gaat op zoek naar haar, vastbesloten om haar te vermoorden. Als hij haar eenmaal gevonden heeft, valt hij meteen voor de charmes van Lois. Ze worden zakenpartners en Lois beleeft de gelukkigste tijd van haar leven, of dat denkt ze toch.

7. Breakdown (Alfred Hitchcock, 1955) 8/10
William Callew is een succesvol zakenman die er niet voor terugdeinst om mensen zonder enige reden te ontslaan. Als hij op een dag terugrijdt naar huis, raakt hij betrokken in een verkeersongeval. Als hij terug bij bewustzijn komt, stelt hij vast dat hij volledig verlamd is en niet kan bewegen of praten. Iedereen denkt dat hij dood is en William wordt zich bewust van zijn vreselijke lot als hij geen teken van leven kan geven.

Geen opmerkingen: